таг: здравство

Термините за магнетна резонанца ќе бидат објавувани на Мој Термин, нема...

0
Министерот за здравство Илир Демири во гостување во централниот Дневник на телевизија Сител истакна дека има решение за потешкотиите што се јавуваат за...

Демири: Посветени сме и ќе најдеме решение да му се помогне...

0
Министерот за здравство Илир Демири денеска на новинарско прашање во врска со случајот Леонид Индов изјави дека Владата и Министерството се комплетно посветени...

Ќе има системско решение за лекувањето на Леонид, но не во...

0
Министерот за здравство Илир Демири денеска на новинарско прашање во врска со случајот на Леонид Индов изјави дека владата и Министерството за здравство...

Демири: Со современ лапароскоп и до над 800 интервенции годишно на...

0
Министерот за здравство во техничката Влада, Илир Демири денеска ја посети Универзитетската клиника за детска хирургија и оствари средба со директорите Славица Литајковска...

Јапонија преку грантови донираше пари за да се купи нов апарат...

0
Министерот за здравство Илир Демири и заменик министерката за здравство д-р Маја Манолева денеска присуствуваа на потпишувањето нови грант-проекти во рамки на Јапонската...

Манолева: На државните клиники има современи услови и апарати за лекување...

0
Заменик министерката за здравство во техничката Влада Маја Манолева вели дека на Универзитетската клиника за физикална медицина и рехабилитација од каде што таа...

Манолева: Здравствениот Дом Тетово е позитивен пример за вложување и подобрување...

0
Заменик министерката за здравство д-р Маја Манолева денеска беше во работна посета на Здравствениот дом во Тетово кадешто оствари средба со менаџментот и...

13-годишната Стефанија и 15-годишната Хатиџе примија „трикафта“

0
Министерот за здравство Илир Демири денеска посети две пациентки со цистична фиброза кои во примија лекот Трикафта на Клиниката за детски болести, информира...

Демири: Во центарот за трансплантација на хематопоетски матични клетки за првпат...

0
Министерот за здравство, Илир Демири, се обрати на свечената академија по повод отворањето на Центарот за трансплантација на хематопоетски матични клетки при Универзитетската...

Србија е на прагот на епидемија на голема кашлица

0
Министерката за здравство Даница Грујичиќ денеска изјави дека Србија не е на прагот на епидемија на морбили, туку е на праг на епидемија...