таг: податоци

Уште една жртва на „предизвик“ од друштвените мрежи! Девојче (10) пронајдено...

0
Државниот орган за гаранција за лични податоци побара од социјалната мрежа Тик ток веднаш да ги блокира...

Под будното око на научниците: Кон Земјата се движи астероид кој...

0
Астероидот 2009 JF1, според последните податоци се наоѓа на оддалеченост поголема од 375 милиони километри од Земјата, но ѝ се приближува со брзина...

Стручњаците ги разбиваат најчестите митови за опаѓањето на косата

0
Статистичките податоци покажуваат дека околу 35 милиони мажи и 21 милион жени го имаат истиот проблем, а тоа е опаѓањето на косата....

Во светот од Ковид-19 починале над 1,9 милиони луѓе

0
Според последните податоци, во светот од последици на коронавирусот починале повеќе од 1,9 милиони луѓе. Најголем број смртни случаи се потврдени во...

Штетата по земјотресот во Хрватска е поголема од 400 милиони евра

0
Според последните податоци, причинетата штета по земјотресот во Хрватска изнесува над 400 милиони евра, а оштетени се речиси девет илјади објекти. Продолжуваат...

Бугарите се најсиромашни во ЕУ

0
Според последните податоци на Евростат, Бугарија е најсиромашна држава во Европската унија, а по неа следува Хрватска. Податоците на...

Евростат: Бугарите се најсиромашни во ЕУ

0
Според последните податоци на Евростат, Бугарија е најсиромашна држава во Европската унија, а по неа следува Хрватска. Податоците на Евростат покажуваат дека...