таг: зрнца

Еритроцитите оштетени од тежок ковид може да ги оштетат и крвните...

0
Дисфункционалните црвени крвни зрнца (еритроцити) придонесуваат за оштетување на крвните садови забележано во случаи на тежок ковид, покажаа лабораториските студии, кои исто така...