таг: вонредна

Украинските деца од руската војна

0
Пишува: Амб. ЛАРИСА ДИР Вонредна и Ополномоштена Амбасадорка на Украина во Република Северна Македонија Секое дете има неотуѓиво право на живот. ...

Праведници на Украина

0
Пишува: Амб. ЛАРИСА ДИР Вонредна и Ополномоштена Амбасадорка на Украина во Република Северна Македонија На 14 мај, Украина го почитува споменот...

Што треба да знаете за првиот Самит за мир за Украина?

0
Пишува: Амб. ЛАРИСА ДИР Вонредна и Ополномоштена Амбасадорка на Украина во Република Северна Македонија Првиот Самит за мир за Украина...

Избори под нишан

0
Пишува: Амб. ЛАРИСА ДИР Вонредна и Ополномоштена Амбасадорка на Украина во Република Северна Македонија На 15-17 март 2024 година, рф планира да...

Унгарскиот парламент на вонредна седница расправа за приемот на Шведска во...

0
Унгарскиот парламент денеска се собра на вонредна седница на барање на опозицијата за да го стави на дневен ред приемот на Шведска во...

Движејќи се кон Глобалниот Самит за Мир, Спасувајќи човечки животи

0
Пишува: Амб. ЛАРИСА ДИР Вонредна и Ополномоштена Амбасадорка на Украина во Република Северна Македонија На 14 јануари 2024 година, во Давос,...

Формулата за мир е основата за враќање на безбедноста

0
Пишува: Амб. ЛАРИСА ДИР Вонредна и Ополномоштена Амбасадорка на Украина во Република Северна Македонија Наскоро во Давос ќе се одржи четвртиот состанок...

(ЕКСКЛУЗИВНО) Статиja на Амбасадорката на Украина, Лариса Дир, по повод Денот...

0
Пишува: Амб. ЛАРИСА ДИР Вонредна и Ополномоштена Амбасадорка на Украина во Република Северна Македонија На 9 декември 1948 година, Генералното собрание на...

Евакуирани 30 лица, 17 спасени: Вонредна состојба поради снег во пет...

0
Вонредна состојба од вчера има во Ивањица, Бабушница, Нов Варош, делови од Врање,...

Членовите на Советот за безбедност на ОН го осудија Хамас, но...

0
На вонредна седница на Советот за безбедност на Обединетите нации, САД и Израел...