Во Лондон, Велика Британија, почна штрајк на возачите на автобуси откако не успеаја да постигнат договор за платите со властите.

Advertisements

Познатите црвени двокатни автобуси во Лондон се паркирани на постојки означени како затворени.

Најавено е дека штрајкот ќе трае вкупно десет дена, а по 22 ноември и денешниот протест возачите нема да возат ниту утре. За декември најавен е штрајк за 1-ви, 2-ри, 3-ти, 9-ти, 10-ти, 16-ти и 17-ти.

Прикажи повеќе