таг: со

Ги запознаваме ретките болести во охридско-струшкиот регион: Рејнов синдром

0
Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој оваа година е редок по своите ретки 29 дена и во месецот кој...

Агелер: Западот не и го сврте грбот на Украина, туку се...

0
Светот пред две годиниу гледаше со загриженост и искреност и со невереување како во зимата 2021-22 година Путин собираше војска по границата на...

Белгиските земјоделци го блокираа Брисел

0
Неколку стотици белгиски земјоделци со своите трактори од утрово ги блокираа улиците во т.н. „европски кварт“ на Брисел, каде се сместени институциите на...

Почнува големата мултимедијална конференција „Украина – две години хероизам“

0
Денес во Музејот на македонската борба за независност, со почеток во 10 часот започнува  големата мултимедијална конференција под наслов „Украина – две години...

Ги запознаваме ретките болести во охридско-струшкиот регион: Гангренозна пиодермија

0
Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој оваа година е редок по своите ретки 29 дена и во месецот кој...

Ги запознаваме ретките болести во охридско-струшкиот регион: Перчинг синдром

0
Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој оваа година е редок по своите ретки 29 дена и во месецот кој...

„Украина – две години хероизам“ – голема мултимедијална конференција во Скопје

0
Амбасадата на Украина, во соработка со македонската граѓанска организација ЦИВИЛ – Центар за слобода, организира голема конференција под наслов „Украина – две години...

Првиот пациент со мозочен чип од компанијата на Илон Маск веќе...

0
Првиот пациент со чип на компанијата „Неуралинк“ вграден во мозокот веќе може да контролира компјутерски глушец со своите мисли, соопшти првиот човек на...

Ги запознаваме ретките болести во охридско-струшкиот регион: Трихо-рино-фалаенгеален синдром

0
Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој оваа година е редок по своите ретки 29 дена и во месецот кој...

Протестен марш по повод двегодишнината од целосната руска инвазија проти Украина...

0
Денеска, со почеток во 10 часот, Здружението на Украинците во С. Македонија „Лесја Украинка“ ќе одржи мирен протестен марш по повод двегодишнината од...