таг: болести

На Клиниката за ортопедија за една недела направени три трансплантации на...

0
На Клиниката за ортопедски болести при ТОАРИЛУЦ, минатата недела успешно се направени три имплантации на коскени ткива од починат донор кај пациенти со...

Комисијата за заразни болести предлага прифаќање на нова методологија за проценка...

0
Oд Комисијата за заразни болести велат дека со зголемување на нивото на имунизирано население поради примени вакцини и прележана болест, поголем дел од...

Ковидот се шири меѓу основците

0
Комисијата за заразни болести вчера ја оцени епидемиолошката состојба во државава како подобрена, но не и добра поради фактот што е зголемен...

Денеска одлука за евентуално олабавување на Ковид – мерките

0
Комисијата за заразни болести при македонското министерство за здравство денеска треба да ја разгледа можноста за олабавување...

Ги запознаваме ретките болести: Арнолд-Кјариева малформација

0
Ги запознаваме ретките болести 2022 28 дена во февруари со 28 ретки дијагнози Во месецот со најмалку дена во годината, во...

На Клиниката за детски болести успешно е излекувано девојче кое девет...

0
На Клиниката за детски болести во Скопје успешно е излекувано девојче кое девет месеци се лекувало од акутна леукемија. Ни...

Кај 34-годишен пациент со повреда на коленото извршена првата трансплантација на...

0
На Клиниката за Ортопедски болести при ТОАРИЛУЦ Скопје, вчера за прв пат беше изведена трансплантација на лигамент од починат донор. Млад 34 годишен...

На пациентите со ретки болести, но и на нивните семејства постојано...

0
На пациентите со ретки болести, но и на нивните семејства постојано им треба помош и поддршка, бидејќи кога страда член од едно семејство...

На пациентите со ретки болести, но и на нивните семејства постојано...

0
На пациентите со ретки болести, но и на нивните семејства постојано им треба помош и поддршка, бидејки кога страда член од едно семејство...

Второто полугодие да почне со физичко присуство, препорача Комисијата за заразни...

0
Комисијата за заразни болести, следејќи ја епидемиолошката состојба, препорача почнувањето на второто полугодие од учебната 2021–2022 год, наставата да се одвива со физичко...