таг: болести

Демири: За вакцинирано се смета дете со примени 3 дози Ди-Те-Пер

0
Комисијата за заразни болести утре ќе ги решава дилемите кое дете се смета за вакцинирано, а кое некомплетно имунизирано. Ова следи откако голем...

Д-р Мехмедовиќ: Да се засили инспекцискиот надзор во градинките за следење...

0
Комисијата за заразни болести препорачува да се засили инспекцискиот надзор на Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДЗСИ) на територијата на град Скопје, со...

Комисијата за заразни болести денеска има состанок, во Скопје има 123...

0
Комисијата за заразни болести денеска ќе одржи состанок на кој ќе се расправа за состојбата со големата кашлица и грипот, како и за...

На Клиниката за детски болести ќе се отвори центар за дебелина...

0
На Клиниката за детски болести ќе се отвори Центар за дебелина за деца и адолесценти, кој ќе биде трет ваков Центар за менаџирање...

Комисијата за заразни болести ќе предложи нови мерки против големата кашлица

0
Од Комисијата за заразни болести за в вторник најавуваат дека ќе предложат нови мерки откако денеска на Детската клиника беше хоспитализирано осуммесечно доенче...

Човек кој има ретка болест се соочува и со стравот дали...

0
Ретките болести се тест за декларираната социјална правда, еднаквост и хуманост на македонското општество. Покрај соодветното лекување, суштински се и социјалниот ефект, прифаќањето...

Со панел дискусија ќе се одбележи Денот на ретки болести 2024

0
Националната алијанса за ретки болести на Македонија (НАРБМ) со панел дискусија ќе го одбележи 29 Февраури, Светскиот ден на ретки болести на 29...

Клиниката за детски болести обезбедила терапија за само 15 пациенти со...

0
Клиниката за детски болести обезбедила околу 2,9 милиони евра (180.350.000 милиони денари), износ кој е доволен за набавка на терапија за само 15...

Комисијата за заразни болести предлага да се прогласи епидемија на голема...

0
Комисијата за заразни болести ќе му предложи на министертот за здраввство да се прогласи епидмија на голема кашлица во Скопје, кажа денеска претседателот...

Комисијата за заразни болести денеска има состанок

0
Комисијата за заразни болести денеска треба да се состане за состојбата со сите заразни заболувања, вклучително и со грипот и големата кашлица. ...