таг: анализите

По паѓањето на ЕУ визите, 28% од Косовците над 18 години...

0
Во првиот квартал од оваа година, според анализите на косовскиот институт ГАП, дури...

„Фајнанс Тинк“ предлага со вредносни ваучери да се забрза темпото на...

0
Анализите на Институтот за економски истражувања и политики „Фајнанс тинк“ , покажале дека вакцинацијата против ковид-19 ги намалила трошоците за хоспитализација за 170,8...

Заразените од Клиниката за нефрологија го немаат британскиот сој на коронавирусот

0
Анализите на МАНУ не утврдија присуство на британскиот сој на вирусот кај вработените на Клиниката за нефрологија каде за краток временски период беа...

Зошто е важна анализата на д-димерот кај пациентите со ковид-19

0
Една од анализите на крвта, која главно се изведуваше во случај на сомневање за тромбоза, стана многу важен параметар и при утврдување...