На 61-годишна возраст почина пејачот Масимо Савиќ, соопшти денеска неговото семејство.

– Нашиот татко, сопруг, гордост и љубов Масимо Савиќ не напушти по кратката, но херојска борба. Иако отиде од овој свет, во нашите души ќе живее вечно, насмеан, топол, силен, полн со љубов и исткаен од уметност“, објавија неговата сопруга и ќерка на неговата официјална страница на Фејсбук.

Хрватската радио-телевизија објави дека Савиќ починал попладнево во болницата во Виноград каде се лекувал од рак на белите дробови.