ЕДНА од познатите личности кои на прво место ја ставаат љубовта кон сопственото тело и грижата за целокупното здравје е Селена Гомез. Во октомври 2015 година се дозна дека и е дијагностициран лупус и оттогаш таа е многу ангажирана и го подига светот за здравствената заштита. Инспирацијата за нејзините кулинарски навики се појавила за време на карантинот и, како што вели, многу и помогнало да премине кон поздрав начин на живот.

„Мислам дека учењето неколку основни вештини во кујната е супер корисно за сечија фигура, особено за тенок струк. Кога знаете што е вклучено во вашата храна, поголема е веројатноста да направите подобар избор и да ја подобрите вашата форма“, вели нејзиниот личен. тренерката и нутриционистката Ејми Рософ Дејвис за Byrdie Cooking ѝ олесни на Селена да јаде вистинска, целосна храна, вклучително и органско овошје и зеленчук.

„Фокусирана сум на квалитетни свежи состојки. Вистинската храна е многу повкусна од нешто што излегува од кутија или кеса“, изјави еднаш Гомез. Пејачката иако дава се од себе за да јаде храна од која се чувствува убаво, признала дека не се одрекува од време на време да ги јаде нездравите.

Појадок

За појадок, Селена обично јаде половина бурито со изматени јајца, чоризо, авокадо, ориз и грав. „Таа навистина сака мексиканска кујна и брза храна, што нормално не би и го простил“, сподели тренерот на Селена.

Бурито за појадок ги задоволува сите вкусови, а научила и да подготвува многу вкусни мексикански јадења, а омлетот исполнет со сирење Манчего и шпански пиперки пикило станал еден од нејзините омилени рецепти. Ако случајно е расположена за нешто послатко, најчесто избира полномасно грчки јогурт и гранола.

Ручек

Кога станува збор за здрав ручек, Селена најмногу се фокусира на внесот на протеини за да биде подготвена да се справи со секојдневните предизвици.

„Протеините се клучна состојка за ручекот на Селена, со кои таа останува полна со енергија дури и во напорните денови, а најмногу сака да јаде балансирана чинија со ориз или салата. Направив многу чинии со ориз со зеленчук и авокадо за неа. Тоа ѝ даде енергија и издржливост што ѝ беа потребни за да ги заврши сите нејзини проекти“, откри Ејми, додавајќи дека за неа лично дизајнирала пилешка салата со грозје и целер. Покрај гореспоменатото, понекогаш сака да избере малку „појака“ Салата со мисирка, авокадо, грав и домашен прелив.

Вечера

Дури и за време на вечерата, Селена се труди да одржи здрав пристап кон гореспоменатите намирници, па најчесто избира порција теријаки со азиски маринирани краставици, лосос или пилешко, авокадо и сос од теријаки на ориз, а на нејзиното мени често има и суши. вели дека едноставно обожава.

Имајќи предвид дека оризот често се наоѓа во сите три оброци во денот на менито на Селена, можеме да заклучиме дека очигледно е прехранбен производ кој преовладува во нејзината исхрана. Благодарение на оваа диета, пејачката без проблем ја одржува тежината на завидно ниво, без да се откаже од омилените нездрави грицки.

Имено, во автобус за време на турнејата, признала таа, многу често јаде Hot Cheetos и чоколадо, а нејзините омилени грицки од бекстејџ се многу поздрави. Имено, Гомез сака да грицка ништо помалку од кисели краставички. Обожава и манго и лимони, а не и е непознато одвреме-навреме да јаде цел лимон со малку сол.