Гостиварската полиција поднесе кривична пријава против 69-годишниот Ф. С. од Тетово поради сомнение дека сторил кривично дело узурпација на недвижности.

Во текот на минатата година во гостиватското село Старо Турчане, на местото наречено Оревиште, на земјиште во државна сопственост Ф. С. изградил викенд-куќа без соодветна документација.

На местото бил извршен увид и била изготвена потребната фотодокументација.