Кога Зоран Заев сака да направи дефокус од катастрофата која и ја приредува на државата ги вклучува партиските механизми на полицијата, и правосудството и први дежурни кривци му се Димитар Димовски и Миле Јанакиески, вели претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски одговарајќи на новинарско прашање по средбата со претставниците на Стопанска комора на Северо-западна Македонија

– Секогаш кога на Зоран Заев ќе му е потребно да направи дефокус од катастрофата со пандемијата, катастрофата со економијата, корупцијата, криминалот, хибридниот режим, тогаш ги вклучува механизмите коишто поседува, полицијата, обвинителството судството и веднаш потоа прв дежурен виновник е Миле Јанакиески,  а потоа Димитар Димовски бидејќи е дел од ВМРО-ДПМНЕ, изјави Мицкоски.

Тој истакна дека сите вклучени во таквиот процес треба да се свесни дека еден ден ќе мора да понесат одговорност за своите постапки, а тој ден доаѓа наскоро.