Додека се пријавени експлозии во западниот украински град Ивано-Франковск, градоначалникот вели дека градскиот аеродром билa цел на руски напад.

„Според прелиминарните информации, експлозиите утринава се од напад на аеродромот“, објави Руслан Марцинкив на Фејсбук.

„Ве потсетувам дека целта на непријателот е да сее паника и страв“, вели тој.

Градот се наоѓа на околу 114 километри јужно од Лавов.

Прикажи повеќе