Денеска (22.12.2020) во 16.50 часот на плоштад Маршал Тито во Куманово приведен е С.М. (35) од Куманово бидејќи кај него биле пронајдени пиротехнички средства.

Извршен е и претрес на дом и вкупно се пронајдени 2059 парчиња пиротехнички средства.

Против С.М. ќе биде поднесена соодветна пријава.