Лидерите на ЕУ ќе се состанат во Прага за да разговараат за трите најитни и меѓусебно поврзани прашања со кои се соочува ЕУ: руската војна во Украина, енергијата и економската ситуација. Лидерите на ЕУ ќе разговараат за одговорот на ЕУ на руската војна против Украина и континуираната ескалација на Кремљ, вклучително и организацијата на национална кампања за мобилизација, лажните присилни „референдуми“ и нелегалната анексија на украинските региони Доњецк, Луганск, Запорожје и Керсон.

Прикажи повеќе