ИАКО сите повремено фантазираме, има луѓе кои фантазираат надвор од кутијата. Нивната способност за замислување им овозможува да дојдат до креативни решенија и им помага да се истакнат не само на работа, туку и во обични и секојдневни ситуации. Астролозите велат дека ова се најимагинативните хороскопски знаци.

Риба

Рибите имаат жива имагинација, а светот што го создале во нивната глава често се претпочита од реалноста. Богатата имагинација и потребата за создавање често ги поттикнува да се занимаваат со креативна работа. Тие ги замислуваат работите пред да се случат и размислуваат како да се справат со различни ситуации. Рибите знаат дека нивниот ум и срце може да грешат, но интуицијата е секогаш во право.

Водолија

Водолиите се исто така креативни знаци. Овие луѓе имаат богат внатрешен свет и жива имагинација која им помага да замислат работи за кои другите луѓе никогаш не можат да помислат. Тие се далекувидни и секогаш бараат нови идеи. За нив сè што е вообичаено е досадно, па затоа секогаш се стремат кон нови и оригинални решенија.

Лав

А Лавовите имаат богата фантазија. Тие се креативни луѓе чија фантазија не познава граници. Пред да направат било што, Лавовите замислуваат колку би било добро или лошо за нив, па дури откако ќе направат математика, се подготвени да направат нешто околу тоа. Имагинацијата доаѓа до спасување на лавовите секој пат.