Промените се составен дел од животот. Има луѓе на кои им се допаѓа промената во сите нејзини форми бидејќи им е возбудлива, но има и такви кои не знаат добро да се справат со неа.

На таквите луѓе не им е лесно да излезат од својата комфорна зона бидејќи се плашат од исходот. Астролозите составија листа на хороскопски знаци кои не сакаат промени.

Бик

Биковите се трпеливи луѓе кои секогаш се верни на себе и на своите принципи. Тие сакаат да планираат сè однапред за да избегнат тешкотии. Биковите се малку тромни суштества кои ја ставаат својата удобност на прво место, па секоја неочекувана околност што ќе го наруши нивниот воспоставен ритам може брзо да ги исфрли од синхронизација.

Девица

Девиците сакаат да го планираат секој аспект од својот живот бидејќи тоа им дава чувство на контрола. Сè што прават мора да биде совршено и без грешки, па секое отстапување од планот ги става во состојба на стрес. Мразат промени затоа што се суштества од навика, но кога ќе успеат да ги соберат главите, можат доста брзо да се прилагодат на новите околности.

Рак

Раковите не ја сакаат хаотичната природа на промените. Овие луѓе премногу ги сакаат вообичаените работи во нивниот живот, па се држат до она што го знаат. За нив е карактеристично што емотивно се врзуваат не само за луѓето, туку и за животните, предметите, па дури и за работата и ситуациите, а тоа е главната причина поради која се спротивставуваат на промените.