таг: Наталитетот

Албанија старее, се намалува бројот на новородени, а се повеќе млади...

0
Наталитетот во Албанија и понатаму опаѓа, што доведува до брзо стареење на населението.Според податоците на државниот Институт за статистика, ИНСТАТ, во...