таг: бактериите

Короната предизвика некои бактерии во крвта да станат отпорни на сите...

0
Зголемена отпорност на бактериите кои предизвикуваат инфекции на крвта, на лекови, вклучително и отпорност на антибиотици од последната линија на одбрана, е забележана...