fbpx

таг: Човечкиот

Објавен првиот целосен човечки геном – што значи тоа за нас?

0
„Создавањето навистина комплетна секвенца на човечкиот геном е неверојатно научно достигнување, обезбедувајќи го првиот сеопфатен поглед на нашиот ДНК модел“. ...

Раното будење носи ризик од болести, грижете се за својот сон

0
Човечкиот организам е создаден така што, дење да работи, а ноќе да одмора. Поради одредени последици од тоа, генетичари од Универзитетот на Алабама...

Пишувањето со недоминантната рака е одлична вежба за мозокот

0
Човечкиот мозок е во состојба постојано да формира нови врски помеѓу мозочните клетки. Тоа е всушност начинот на кој учиме нови вештини....

Употребата на овој витамин може значително да ги намали знаците на...

0
Кожата е најголемиот орган во човечкиот организам кој го штити нашето здравје. И покрај ова, честопати грижата за неа е занемарена или недоволна....

Кога ќе почине, човекот е свесен уште неколку часа

0
Човечкиот мозок сè уште работи откако срцето ќе престане, со други зборови, мозокот знае дека сте мртви, покажува истражувањето спроеведно на Универзитетот Stony...

Овие навики го уништуваат вашиот имунитет

0
Човечкиот имунолошки систем е составен од различни сегменти и е одговорен за борба против бактериите и вирусите на кои сте изложени секој ден.Иако...