таг: човекови

ООН: Околу 8500 цивили загинале во руската инвазија во Украина

0
Канцеларијата на Високиот комесаријат за човекови права на ОН (ОХЦХР) денеска објави дека...

Талибаците привеле активисти за женски права на прес-конференција

0
Канцеларијата за човекови права на Обединетите нации изрази загриженост поради притворањето на пет лица откако талибанците ја прекинаа прес-конференцијата во Кабул...

Над 200 загинати во немирите што го потресуваат Иран

0
„Иран за човекови права“ (ИЧП) соопшти дека најмалку 201 лице, вклучително и 23...

Специјален состанок на Советот за човекови права на ОН посветен на...

0
Советот за човекови права на ОН денеска ќе одржи вонреден состанок, на барање на Киев...

Европскиот суд за човекови права донесе одлука: Задолжителната вакцинација е легална

0
Европскиот суд за човекови права денес донесе пресуда во која наведува дека задолжителната вакцинација е легална и дека тоа може да биде потребно...

Европскиот суд за човекови права: Задолжителната вакцинација легална за демократските општества

0
Европскиот суд за човекови права денес донесе пресуда во која се наведува дека задолжителната вакцинација е легална...

Хрватска ја доби Словенија во спорот околу Љубљанска банка

0
Европскиот суд за човекови права соопшти дека Словенија не може да ја тужи Хрватска во име на Љубљанска банка за...