таг: тн

Шангајска листа: Меѓу првите илјада нема македонски универзитет

0
И годинава на академското рангирање на светските универзитети, на т.н. Шангајска листа ( Shanghai Ranking Consultancy) меѓу првите илјада универзитети во...

Курти: Косовската полиција не е против Србите

0
Косовската полиција останува во т.н. „Босанска населба“ на северот на Митровица. Зголемени полициски сили се забележуваат во областите каде што има...

Британија ги менува правилата – „Целосно вакциниран“ не се само две...

0
Британските патници кои немаат примено трета или т.н. „бустер“ доза на вакцина против Ковид-19 наскоро...

Децата „Алфа“- новата дигитална генерација

0
Генерацијата „Ипсилон“ Y (тн. „милениумци“) веќе градат семејства, а оние од генерацијата „Зет“ (Z) (интернет-генерацијата) не страдаат од недостаток од самоувереност… Но, што...

СДСМ поддржува повисоки цени на горивата, ВМРО и албанската опозиција се...

0
СДСМ ја брани т.н. еколошка такса од три и пол денари. ВМРО – ДПМНЕ напаѓа – владата на Заев го ограбува народот преку...