таг: СЗО

СЗО не се откажува од вакцините: Препорачува ново вакцинирање по 12...

0
Светската здравствена организација (СЗО) ги промени препораките за вакцини против Ковид-19, сугерирајќи дека високоризичните популации треба да добијат дополнителна доза 12 месеци по...

СЗО ги промени препораките за вакцини против Ковид-19

0
Светската здравствена организација (СЗО) ги промени препораките за вакцини против Ковид-19, сугерирајќи дека високоризичните популации треба да добијат дополнителна доза 12 месеци по...

СЗО ги повика САД да споделат податоци за потеклото на коронавирусот

0
Светската здравствена организација (СЗО) денеска ги повика сите земји да ги споделат своите информации за потеклото на коронавирусот, откако американските власти...

СЗО: Пандемијата е во преодна фаза

0
Светската здравствена организација (СЗО) објави дека коронавирусот продолжува да претставува извонредна меѓународна јавно здравствена криза,...

Ковид-19 и натаму претставува глобална јавно здравствена криза, смета СЗО

0
Светската здравствена организација (СЗО) денеска соопшти дека коронавирусот продолжува да претставува вонредна меѓународна јавно здравствена криза, што е највисоката форма на предупредување на...

СЗО објави публикација со листа на лекови кои треба да се...

0
Светската здравствена организација (СЗО) денеска објави публикација која обезбедува ажурирана листа на лекови чии залихи треба да се подготват во случај на нуклеарна...

СЗО денеска би можело да прогласи крај на пандемијата

0
Светската здравствена организација (СЗО) денес одржува состанок, 14-ти откако за првпат се појави коронавирусот, а...

СЗО ја повикува Кина да објави прецизни податоци за состојбата со...

0
Светската здравствена организација (СЗО) бара од Кина да обезбеди точни и реални податоци во реална...

Пандемијата би можелa да заврши следната година, вели СЗО

0
Светската здравствена организација (СЗО) е оптимист дека глобалната здравствена вонредна состојба предизвикана од пандемијата на коронавирус може да заврши во 2023 година. ...

„Политико“: СЗО ќе ги преименува мајмунските сипаници за да ја намали...

0
Светската здравствена организација (СЗО) планира да ги преименува мајмунските сипаници во „сипаници“ во обид да ја намали стигматизацијата за оваа болест, јави Политико....