таг: расната

Борел: Колективно да се спротивставиме на расната дискриминација

0
На многу места, расната дискриминација продолжува да ги нагризува темелите на мирот и безбедноста, поттикнувајќи конфликти, нееднаквост и неправда, наведува високиот претставник на...

Пораст на расната дискриминација во Европа, најмногу во Германија

0
Расната дискриминација е во пораст во Европа, а најголема стапка е...

Поранешен полицаец стана вториот афроамерикански градоначалник на Њујорк

0
Демократот Ерик Адамс, кој е поранешен полицаец и борец против расната дискриминација, победи на изборите...