таг: одбележи

Косово ќе ја одбележи 15-годишнината од прогласувањето на независноста

0
Во Косово денеска ќе се одбележи 15-годишнината од прогласувањето на независноста. Ќе се одржат свечени...

Во Франција се одбележува Ден на падот на Бастилја

0
Во Франција денеска ќе го одбележи националниот празник, Денот на падот на Бастилја, со воена парада, што...

9 МАЈ – Денот на Европа во знак на иднината

0
Европската унија ќе го одбележи Денот на Европа – 9 мај, што го слави мирот и единството на европскиот континент. Како и...