таг: надзори

ДЗСИ утврди: Документацијата била уредно водена во случајот со починатото новороденче

0
При вонредните инспекциски надзори не се констатирани недостатоци кои се во надлежност на Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ). Инспекторатот е со иницијатива...

Кочанска фабрика за хартија се соочува со казна од 20.000 евра

0
Меѓу 124-те надзори, од кои 28 вонредни во последните 23 дена, вработените во Државниот инспекторат за животна средина (ДИЖС) влегоа и во...