таг: Министерот

Министерот за надворешни работи на Украина нема да учествува на Министерскиот...

0
Министерот за надворешни работи на Украина нема да учествува на Министерскиот совет на...

Оваа година беше најтешка за нас, велат дијабетичарите: Нè не засега...

0
Министерот за здравство Фатмир Меџити најави системско решение за дијабетичарите за околу две години, во рамките на одбележувањето на Светскиот ден за борба...

Meџити: Во тек е евалуацијата на пристигнатите апликации за ставање нови...

0
Министерот за здравство Фатмир Меџити учествуваше на панел дискусијата во рамки на конференцијата за здравство под наслов „Поглед во иднината за нашиот здравствен...

Меџити ќе ја посети Клиника за радиотерапија и онкологија

0
Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска ќе ја посети Универзитетската клиника за радиотерапија и онкологија во Скопје. Во рамки на посетата, министерот...

Формиран надзорен комитет за превенција на ментално здравје на децата и...

0
Министерот за здравство, Фатмир Меџити се обратил на отворањето на првата работилница за подигнување на свесноста за превенција на менталното здравје на децата,...

Министерот Меџити прими вакцина против сезонски грип

0
Министерот за здравство Фатмир Меџити утрово прими вакцина против сезонски грип на вакциналниот пункт за здравствени работници, кој е отворен во Институтот за...

Меџити: Од денес се инсталира новиот акцелератор на УКРО

0
Министерот Меџити инфомира дека првите две фази на демонтажа на дваесет години стариот акцелератор е завршена и направена е адаптација и реновирање на...

Министерството за здравство набави нов апарат на Клиниката за торакална хирургија...

0
Министерот за здравство д-р Фатмир Меџити денеска ја посети Универзитетска Kлиника за торакална и васкуларна хирургија во Скопје. Министерството за здравство за потребите...

Платите на вработените во јавно здравство кои се помали од минималната...

0
Министерот за здравство, д-р Фатмир Меџити денес имаше средба со претставниците од синдикатот за здравство по повод потпишување на Спогодбата меѓу Министерството и...

Работењето на болницата во Демир Хисар ќе биде под строг надзор...

0
Министерот за здравство д-р Фатмир Меџити денеска се сретна со Салка Абдуловска, мајка на 17 годишното момче за кое излезе информација дека било...