таг: Институтот

Создаден првиот акцелератор за лекување рак со јонска терапија

0
Тим истражувачи од Институтот за модерна физика при Кинеската академија на науките го разви првиот медицински акцелератор за лекување од рак со тн....

Промоција на нова веб-страница за контрацепција

0
Институтот за јавно здравје и ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување денеска ќе ја промовира веб-страницата за методите на контрацепција. ...

Мајкa и младенчиња во игра: 12 делфини снимени во близина на...

0
На ФЕЈСБУК профилот на Институтот Син Свет, објавени се неколку нови фотографии од делфини направени од нивните вработени за време на екскурзија. ...

Институт за јавно здравје до граѓаните на Берово, Гостивар и на...

0
Институтот за јавно здравје им препорачува на граѓаните на Берово, Гостивар и на Тетово дека воздухот таму е екстремно лош поради зголемени концентрации...

Иран почна да збогатува ураниум до 60 проценти чистота

0
Иран почна да збогатува ураниум до 60 проценти чистота во Институтот Фордоу, објавија денеска државните...

Министерството за здравство почна со неделни извештаи за ковид-позитивни

0
Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во текот на минатата недела: Направени се 3.281 тест, а...

Нови 50 случаи на ковид-19 од 523 тестови, 13 се реинфекции

0
Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 523 тестови, а регистрирани...

Вкупно тројца починати, нови 44 случаи на ковид-19 од 564 тестови

0
Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 564 тестови, а регистрирани...

Вкупно двајца починати и 34 нови случаи на ковид-19

0
Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 598 тестови, а регистрирани...

Еден пациент почина од ковид-19, регистрирани се нови 57 случаи од...

0
Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 808 тестови, а регистрирани...