таг: заробени

Од под зградите досега спасени 8.000 лица

0
По 101 час заробени под урнатините, спасени се шест членови на едно семејство кои успеале да преживеат собирајќи се заедно во...

Патници со часови останале заробени во тунелот под Ла Манш

0
Десетици луѓе останаа заробени во тунелот под Ла Манш откако се расипал возот кој сообраќал...

77 рудари се заробени во рудник во Украина

0
77 рудари се заробени во рудник за јаглен во областа Доњецк во источна Украина поради...

Украина: Двајца руски војници се изјаснија за виновни

0
Двајца руски војници, кои беа заробени од украинските сили, денеска, за време на второто судење...

Над 200 цивили се уште во фабриката за челик Азовстал

0
Повеќе од 200 цивили сè уште се заробени со украински борци во челичарницата Азовстал во...

Киев: Геноцид во близина на Мариупол

0
Сите објекти се уништени, а цивилите се заробени под урнатините.Украинските војници кои останаа во челичарницата Азовстал, последниот дел од Мариупол кој...