таг: започнуваат

Ретка габична инфекција пристигна во Европа, ја пренесуваат мачки и може...

0
Симптомите на инфекција започнуваат со лезии или рани во близина на местото што било изложено на габата. Но, инфекцијата може да влијае на...

Почнува Велигденскиот пост

0
Започнуваат велигденските пости. Денот по Прочка е Чист понеделник кога почнува големиот велигденски пост. На овој ден се чисти куќата, децата и возрасните...

Доделувањето медали на Олимписките игри во Токио ќе биде најбизарното досега

0
Олимписките игри во Токио започнуваат на 23 јули и ќе траат до 8 август. Пред неколку дена, организаторите на Олимписките игри...

Британската влада одобри тестирање на комбинација од вакцините на Фајзер и...

0
Научниците од универзитетот во Оксфорд, Велика Британија започнуваат проба за мешање на дози на две различни вакцини на COVID-19, во надеж дека може...