fbpx

таг: закони

Унгарија усвои антикорупциски закон за да добие средства од ЕУ

0
Унгарскиот парламент го усвои првиот од серијата антикорупциски закони, додека Будимпешта се обидува да избегне...

Британија еднострано ќе го менува договорот за Брегзит околу Северна Ирска

0
Британската влада се очекува денеска да ги претстави планираните закони кои ќе ѝ овозможат на...