fbpx

таг: Загадувањето

ОН: Повеќе смртни случаи поради загадена животна средина отколку од ковид-19

0
Загадувањето на животната средина предизвикува поголем број смртни случаи во светот отколку ковид-19, се наведува во новиот извештај на Обединетите нации....

Загадениот воздух предизвикува над 30.000 предвремени смртни случаи во Западен Балкан

0
Загадувањето на воздухот во Западен Балкан предизвикува голем број на предвремени смртни случаи, а последиците вклучуваат пократок животен век и влошување на јавното...

Д-р Докиќ: Маските N95 речиси 100% штитат од корона вирус, но...

0
Загадувањето во комбинација со Ковид-19 е удар кој може сериозно да се превенира со носењето маски, но и не кои било. Др...