таг: електронското

Војна на електрониката: Мобилни телефони на бојното поле во Украина

0
Електронското војување игра важна улога во борбите во Украина и може да помогне да се објаснат некои од воените тактики на Русија, пишува...

Добила „спам“ за освоени милиони- и навистина добила три милиони долари

0
Електронското сандаче, посебно папката за „спам“ вообичаено е полна со пораки кои ветуваат незамисливи богатства, коишто за жал се „премногу добри“ за да...

„Тајмс“: Таен план за мигрантски камп во Албанија; Еди Рама негира

0
Албанскиот премиер Еди Рама ги отфрли наводите изнесени во електронското издание на британскиот весник, „Тајмс“,...