таг: детски

На Клиниката за детски болести ќе се отвори центар за дебелина...

0
На Клиниката за детски болести ќе се отвори Центар за дебелина за деца и адолесценти, кој ќе биде трет ваков Центар за менаџирање...

Клиниката за детски болести обезбедила терапија за само 15 пациенти со...

0
Клиниката за детски болести обезбедила околу 2,9 милиони евра (180.350.000 милиони денари), износ кој е доволен за набавка на терапија за само 15...

Во Македонија нема детски ревматолог, па децата болни од ретката болест...

0
Во Македонија нема доктор детски ревматолог, па децата болни од ретката болест јувенилен артритис се лекуваат на Одделот кардио-ревматологија на Клиниката за детски...

Психолозите 8 часа им ги одзеле телефоните на децата, па биле...

0
реклама Детски психолог од Санкт Петербург Екатерина Мурашова и нејзините колеги спроведоа интересен експеримент во...

Фуштиќ потврди дека на Пехчевски не му дозволила да контактира со...

0
Директорката на Клиниката за детски болести, Стојка Нацева-Фуштиќ за обвинувањата на пациентот Игор Пехчевски, кој боледува од цистична фиброза, дека го условила неговото...

Утре почнува лекувањето со „трикафта“ за осум пациенти болни од цистична...

0
Клиниката за детски болести утре ќе почне да го дава лекот „трикафта“ на пациентите болни од цистична фиброза за кои е утврдено дека...

Итно да се набават Системи за конинуирано и безболно следење на...

0
Асоцијацијата за детски дијабет на Македонија Баланс МК бара од Министерството за здравство итно, преку тендер, да се набават Системи за конинуирано и...

Осум деца се тешко ранети кога граната експлодира на детски настан...

0
На детски настан во украинскиот град Чернихив експлодираше фрлач на гранати, при што повредени се...

Клиника за детски болести: Постапено е според протоколите за дијагностика и...

0
ЈЗУ Универзитетската Клиника за детски болести Скопје во демант испратен до медиумите тврди дека е добро запознаена со случајот на малата Николија...

На Клиниката за детски болести успешно е излекувано девојче кое девет...

0
На Клиниката за детски болести во Скопје успешно е излекувано девојче кое девет месеци се лекувало од акутна леукемија. Ни...