Компанијата „Спејс Икс“ (SpaceX) синоќа лансираше 52 сателити „Старлинк“ (Starlink) во орбитата на Земјата.

Сателитите беа лансирани со ракетата Фалкон девет (Falcon).

Со овој носач на ракети претходно беа извршени четири мисии, три мисии „Старлинк“ и едно лансирање на СЕС-22.