Момче родено во 11.11 часот на 11.11.2011 година, денес наполни 11 години.

Ученикот Даниел Саундерс од гратчето Бишоп Стортфорд во Англија денеска слави посебен 11-ти роденден, со оглед на тоа што од самото раѓање тесно се поврзува со бројот 11. За роденден доби симболични 11 подароци.

„Многу се радував на овој роденден! Најдобриот роденден досега. Бројот 11 е главниот број во нумерологијата и тоа значи дека имам добар потенцијал во иднина. Тоа е мојот среќен број и лесно се памети. Никој никогаш го заборави мојот роденден“, рече тој. воодушевен ученик за SWNS.

Тој требаше да се роди на 17 ноември

Неговата мајка Шарлот вели дека 11 е и нејзиниот среќен број уште од основно училиште, што го прави датумот на раѓање на нејзиниот син уште поневеројатен.

Даниел требаше да се роди на 17 ноември 2011 година. Но, една недела пред тоа, лекарите ѝ рекоа на Шарлот, која сега има 41 година, дека нејзиниот син е во непријатна положба. Лекарите се обиделе да го преместат, но не можеле, па закажале царски рез за 11 ноември.

Раѓањето на Даниел беше одложено бидејќи тој беше сместен под ребрата на Шарлот, па на хирурзите им требаше подолго од очекуваното да го извлечат. „Се појавивме во шест часот наутро и прво моравме да почекаме додека не ни се јават. Потоа ми се заглави под ребрата и им требаше малку време да го извадат“, се сеќава мајката на момчето.

Се надеваат дека ќе постигнат 11 гола на натпреварот

Тато Џејсон (42), кој води компанија за одржување на дворови, за роденденот рекол дека тој бил ден за паметење. „Не мислевме дека е можно да се роди во 11:11 часот на 11.11.2011 година. Тоа е многу важен ден бидејќи сега наполни 11 години. Многу луѓе го користат својот датум на раѓање за нивниот ПИН, но за него тоа секако не е опција“, се пошегува тој.тато

Даниел игра фудбал денеска пред роденденската забава со пријателите и сестрата Грејс (14). Неговите родители му рекле дека „се надеваат дека ќе постигне 11 гола“.