Нетфликс со години ги крие податоците за гледаноста на сервисот за стриминг, но оваа година почнаа да објавуваат рангирање на нивните најпопуларни емисии и филмови, како и глобално рангирање на нивните најгледани наслови на сите времиња.

Табелите се ажурираат секоја недела и се подредени според вкупниот број часови што претплатниците ги поминале гледајќи ги. Целта на оваа листа е да им даде на претплатниците поглед на најголемите хитови на услугата за стриминг за да можат да откријат нешто ново за гледање.

Сериите и филмовите имаат потреба од постојана популарност во многу земји за да стигнат до најгледаните топ листи на сите времиња. Ова значи дека со денови можете да видите некои наслови во Топ 10 во апликацијата Нетфликс, но тие сè уште немаат доволно часови за гледање за да се најдат на врвот на листата на сите времиња.

Гледаноста се мери со вкупните часови на гледање

На пример, серијата The Recruit има 52,3 милиони часови гледаност во првите три дена од објавувањето, меѓутоа, за да се најде на списокот, треба да има речиси половина милијарда часови, а дури и на најпопуларните емисии и филмови потребни се неколку недели да се акумулира толку многу часови. Серијата во среда собра повеќе од една милијарда часови гледаност во првите 28 дена од објавувањето, со што се најде на листата на најгледани во 2022 година.

Списокот подолу ги содржи најгледаните серии на Нетфликс
врз основа на извештаите за вкупните часови на гледање во првите 28 дена од објавувањето на насловот. П.С. Ако Нетфликс објави една сезона од серија во два дела, односно на два различни датуми, времето на гледање се брои посебно за секој дел.

Најгледаната серија на сите времиња на Нетфликс:

 1. Squid Game (сезона 1) – 1,65 милијарди часови
 2. Stranger Things (сезона 4) – 1,35 милијарди часа
 3. Wednesday – 1,2 милијарди часа
 4. Dahmer – 856,2 милиони часови
 5. Money Heist (5 дел) – 792,2 милиони часови
 6. Bridgerton (сезона 2) – 656,3 милиони часови
 7. Bridgerton (сезона 1) – 625,5 милиони часови
 8. Money Heist (4 дел) – 619 милиони часови
 9. Stranger Things (сезона 3) – 582,1 милиони часа
 10. Lucifer (сезона 5) – 569,5 милиони часови
 11. All of Us Are Dead – 560,8 милиони часови
 12. The Witcher (сезона 1) – 541 милиони часа
 13. Inventing Anna – 511,9 милиони часови
 14. 13 Reasons Why (сезона 2) – 496,1 милиони часа