На Твитер нашироко се споделува скриншот од екранот кој го прикажува Windows 98 и сите чуда што ги нудеше овој оперативен систем во тоа време.

Некој постави скриншот што покажува дека корисникот прави се што сите ние правевме кога бевме доволно стари, што Windows 98 беше одличен за нас. Влезе во Програми, па додатоци, па Игри, а пред него имаше избор од четири компјутерски игри, од кои најзастапена беше пасијанс.

„Можеби си стар, но дали си толку стар? стои во описот на фотографијата.

Многумина одговорија да.