Состојки за колачот со три состојки:
170 грама млечно чоколадо
120 грама путер од кикирики
3 лажици шеќер во прав
Подготовка:
– Чоколадото стопете го на пареа или во микробранова печка.
– Добро измешајте го шеќерот во прав во путерот од кикирики.
– Во метален калап за мафини ставете една лажица растопена чоколада и намачкајте ја на површината. Потоа додадете една лажица од смесата од путерот од кикирики и шеќерот. Се премачкајте со уште една лажица растопено чоколадо.
– Постапката повторете ја додека не ги потрошите сите состојки.
– Ставете го во фрижидер околу еден час или додека чоколадото не се стврдне.
– Извадете ја оваа чоколадна фантазија од калапот и истурете. Добар апетит!