Десетина лица се упасени утрово во големата полициска акција која ја спроведува МВР за фалсификување на патни исправи, односно пасоши и лични карти. Акцијата на МВР се уште е во тек.

Инаку, вчера опозициската ВМРО-ДПМНЕ објави документи со кои тврди дека на барко босови од Балканот им биле издавани пасоши и лични карти. Овој скандал опозицијата го нарече „Мафија“.

Балкански мафијаши со македонски документи?!