Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, потврди дека утре ќе биде вакциниран со кинеската вакцина Синофарм.

„Одлучив дека тоа ќе биде вo Рудна Глава, во општина Мајданпек – никој не беше таму, а јас бев таму неколку пати“, вели тој.

Вучиќ напомена дека е многу важно да биде вакциниран во еден мал град.

„Реков дека ќе бидам вакциниран кога ќе направиме милион повторно вакцинирани и сега ја надминавме таа бројка“, рече претседателот на Србија.