Досега над 182 илјади македонски граѓани од дијаспората се самопопишале преку веб страницата https://census.stat.gov.mk.

Оваа вест на својот Фејсбук профил ја сподели првиот вицепремиер и министер за политички систем и односи меѓу заедниците, Артан Груби.

Тој објави фотографија според која до денеска се попишале вкупно 182.034 лица од дијаспората.