Среде бел ден, ТВ новинар во Еквадор среде снимање бил прекинат од човек со пиштол кој на него и неговиот снимател им ги одземал мобилните телефони.

Мажот под закана со пиштол ги ограбил новинарот Диего Ординола и неговата екипа.

Со камерата тие се обиделе да го следат движењето на крадецот, за полицијата да може полесно да го најде сторителот.