Во првите пет дена од оваа недела, бројот на новозаболени лица во Хрватска се зголемил за 41,2 проценти во споредба со истиот период минатата година, изјави денеска директорот на Хрватскиот институт за јавно здравје, Крунослав Цапак.

Тој изјавил дека Хрватска е на 13-то место на листата на земји од ЕУ според растот на бројот на новозаболени и на 18-то место според смртност од последиците на вирусот корона.

– Advertisement –

Прикажи повеќе