Народниот правобранител Насер Зибери, односно негов тим, го посетил бизнисменот Орце Камчев во притворското одделение во затворот во Шутка. Причината поради која народниот правобранител го посетил е жалбата од неговите адвокати дека Камчев трпи нехуман и нечовечки третман.

Од канцеларијата на Омбудсманот за ТВ21 потврдија дека го посетиле Камчев и велат дека сите неправилности биле исправени потоа, односно бизнисменот бил префрлен во друга просторија во која имало вода, што не било случај претходно.