Нов протест против судски монтирани случаи. Протестот почна од паркот во Чаир, па преку Бит Пазар, сега демонстрантите се движат кон владата. Таму ќе го искажат својот револт и барања против како што велат судските монтирани случаи. „Демократија“, „Правда“, „Стоп за селектвина правда“ се транспарентите кои што можат да се забележат.