Премиерот Зоран Заев и министерот за здравство, Венко Филипче, денеска со хеликоптер пристигнале во Прилеп за да извршат увид во завршените градежни работи на прилепската модуларна болница.

Заев ја потврди оваа информација одговарајќи на новинарско прашање, при што кажа дека денеска летал со хеликоптер заедно со министерот за здравство.

Пратеникот од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, Петар Ристески прв ја објави информацијата на Фејсбук.

Заев во Прилеп дојде со хеликоптер!!!
А,како поинаку???
1.Патот Градско- Прилеп го прекина и е сега небезбеден,поради…

Posted by Petar Risteski on Friday, 2 April 2021