Мотор на авион Боинг се запалил за време на лет. За среќа нема повредени, па авионот принудно слетал. Но, сепак подоцна се пронајдени делови од моторотот кои паднале во дворови и врз автомобили. И во овој инцидент нема повредени за среќа.

Пријавен е уште еден таков случај во Холандија каде паднале делови од Боинг 747. Секако ова ги аламирало власите кои најавуваат истрага. Авионите се приземјени до завршување на истрагата.