Вооружена пресметка попладнево се случи во скопското село Батинци. Според првите информации има двајца тешко повредени кои се пренесени во болницата „Свети Наум Охридски“.

Од фотографиите обезбедени од Алсат, се гледа дека повредените биле нападнати во автомобил марка Голф.